2010 5 oktober 2010

Gerechtelijke gedrag en klachten

Vorige maand heeft de Schotse justitie gestart met een uitstekende nieuwe website (zelfs de betrouwbaar-zwartgallige Peter Cherbi beschreef het als 'heel goed'!). Het heeft een groot deel van het materiaal dat was voorheen ontoegankelijke, variërend van alle reis- en verblijfkosten opgeëist door individuele loondienst rechterlijke ambtsdragers 1 tot samenvattingen van belangrijke veroordeling uitspraken in de rechtbanken; zelfs een Twitter-feed , ten behoeve van de journalisten in plaats van advocaten of het publiek. Een enorme verbetering ten opzichte van de vermoeide en ingewikkelde Scottish Courts Service website , de site toont zorg op elk niveau. Een kleine maar politiek-significant voorbeeld is het domein, die als Iain Nisbet heeft uitgelegd is verstandig 'org.uk' in plaats van de overheid 'gov.uk': iets wat de Britse Hooggerechtshof kon niet in slagen ondanks overtuigende gerechtelijke kritiek 2 . Iets wat ik vond vooral is het gebruik op vele punten van de veelgestelde vragen.

De zaken Ik wil graag de aandacht vestigen op hier, echter zijn deze: de publicatie van de nieuwe ' Statement of Principles of Gerechtelijk Ethiek voor de Schotse Rechtspraak ', voorheen alleen beschikbaar in samizdat vorm sinds april, en de invoering van een interim- klachtenprocedure . Deze, natuurlijk, volg de Rechtspraak en rechtbanken (Scotland) Act 2008 , die op 1 april 2010 in werking getreden 3 en die voorzag in een nieuwe regeling van de juridische discipline. Het is voorspelbaar dat de loutere publicatie van een klachtenprocedure aanzienlijk het aantal klachten zal toenemen; een onafhankelijke beoordeling stelde "het huidige niveau van ongeveer 180 klachten (waarvan er veel niet-ontvankelijk) zou aanvankelijk oplopen tot 400." Het is, denk ik, net zo voorspelbaar dat velen gewoon zal zijn van ontevreden rechtzoekenden; terwijl klachten uiteraard niet kan worden gemaakt over rechterlijke beslissingen, is het gemakkelijk om de klacht 'vond de rechter tegen mij, hoewel ik weet dat ik in de juiste' als een klacht van grofheid verhullen. Andere natuurlijk echt is.

De beginselverklaring volgt het gebruikelijke model in het Verenigd Koninkrijk van het zijn enkel dat, in plaats van een gedetailleerde en prescriptieve code; zoals de introductie staten, 'het is niet bedoeld normatief te zijn, zoals de inhoud van de wet; het is eerder de aard van de begeleiding en moet gezien worden als zodanig '. In sommige zaken, inderdaad, het is minder normatief dan andere Britse Verklaringen; bijvoorbeeld bij 5.6, "Een rechter mag normaal gesproken niet zitten op een geval waarin een lid van de familie van de rechter verschijnt als pleitbezorger 'is flexibeler dan de Noord-Ierse absolute regel' Een rechter moet niet zitten op een geval waarin een lid van de familie van de rechter (zoals gedefinieerd in de Bangalore principes ) verschijnt als advocaat. ' Ten opzichte van de Amerikaanse uitspraken, die doorgaans veel meer voorschriften, is de verklaring heel duidelijk niet bedoeld om een ​​keurig antwoord op elke vraag. Neem bijvoorbeeld de vraag 'Is het juist voor een rechter te behoren tot een organisatie die discrimineert op geslacht, ras, of soortgelijke gronden? Kan een rechter, bijvoorbeeld, behoren tot een golfclub die geen vrouwen toe te laten 'Dit is niet specifiek behandeld in de Schotse verklaring op alle?; er is gewoon een algemene verklaring 4 'De rechter mag niet, door woorden of gedrag, manifesteren enige vooringenomenheid of vooroordelen ten opzichte van een persoon of groep op dergelijke gronden. De rechter moet rechtsprekende taken uit te voeren, zonder onderscheid op dergelijke gronden. ' Impliciet, misschien, het antwoord is dat er geen bar; hoewel het in werkelijkheid zou ik gedacht hebben dat het lidmaatschap van discriminerende organisaties is zeker twijfelachtig.

Daarentegen, de 2009 gedragscode voor Amerikaanse rechters , die geldt voor de federale rechterlijke macht 5 , bevat deze lange verklaring, die een gedetailleerde en nauwkeurige toelichting op het effect dat het antwoord op die vraag is een stevige 'nee' luidt als volgt:

Lidmaatschap van een rechter in een organisatie die hatelijke discriminatie beoefent geeft aanleiding tot de perceptie dat de onpartijdigheid van de rechter wordt aangetast. Canon 2C verwijst naar de huidige praktijken van de organisatie. Of een organisatie praktijken hatelijke discriminatie is vaak een complexe vraag waarop rechters moeten gevoelig zijn. Het antwoord kan niet worden bepaald op basis van louter een onderzoek van de huidige lidmaatschap rollen van een organisatie, maar is afhankelijk van hoe de organisatie kiest voor leden en andere relevante factoren, zoals dat de organisatie is gewijd aan het behoud van religieuze, etnische of culturele waarden van legitiem algemeen belang aan haar leden, of dat het in feite en bewerkstelligen een intieme, zuiver particuliere organisatie waarvan het lidmaatschap beperkingen kon niet grondwettelijk verboden. Zie de staat New York Club Ass'n. Inc. v. Stad van New York, 487 US 1, 108 S. Ct. 2225, 101 L. Ed. 2d 1 (1988); Raad van Bestuur van Rotary International v. Rotary Club van Duarte, 481 US 537, 107 S. Ct. 1940, 95 L. Ed. 2d 474 (1987); Roberts v. United States Jaycees, 468 US 609, 104 S. Ct. 3244, 82 L. Ed. 2d 462 (1984). Andere relevante factoren zijn de omvang en de aard van de organisatie en de diversiteit van personen in de locale wie redelijkerwijs kan worden beschouwd als potentiële leden. Dus de loutere afwezigheid van diverse lidmaatschap niet op zichzelf aantonen dat er een overtreding, tenzij redelijke personen met kennis van alle relevante omstandigheden zou verwachten dat het lidmaatschap van diverse in de afwezigheid van hatelijke discriminatie zou zijn. Bij gebreke van dergelijke factoren, is een organisatie in het algemeen gezegd dat positief als negatief discrimineren als het naar willekeur uitsluit van het lidmaatschap op grond van ras, religie, geslacht of nationale afkomst personen die anders zouden worden toegelaten tot het lidmaatschap.

Hoewel Canon 2C heeft alleen betrekking op het lidmaatschap van organisaties die positief als negatief discrimineren op basis van ras, geslacht, godsdienst of nationaliteit, lidmaatschap van een rechter in een organisatie die zich aansluit bij één positief als negatief discriminerend lidmaatschap praktijken door de toepasselijke wet verboden schendt Canons 2 en 2A en geeft de schijn van ongepastheid. Daarnaast zou het een schending van Canons 2 en 2A voor een rechter om een ​​vergadering bij een club die de rechter weet praktijken hatelijke discriminatie op grond van ras, geslacht, religie of nationale afkomst in zijn lidmaatschap of ander beleid te regelen, of voor de rechter om een ​​dergelijke club regelmatig gebruikt. Bovendien publieke manifestatie door een rechter van het kennen van goedkeuring van hatelijke discriminatie op welke grond van de rechter geeft de schijn van ongepastheid onder Canon 2 en vermindert het publieke vertrouwen in de integriteit en onpartijdigheid van de rechterlijke macht, in strijd is met Canon 2A.

Wanneer een rechter bepaalt dat een organisatie waartoe de rechter behoort zich bezig met hatelijke discriminatie dat het lidmaatschap zouden zij onder Canon 2C of onder Canons 2 en 2A, de rechter is toegestaan, in plaats van af te treden, om onmiddellijke en voortdurende inspanningen om de organisatie te maken zijn positief als negatief discriminerende praktijken te staken. Als de organisatie niet aan zijn positief als negatief discriminerende praktijken zo snel mogelijk stop te zetten (en in ieder geval binnen twee jaar na de rechter eerst leren van de praktijken), de rechter moet onmiddellijk aftreden van de organisatie.

Het lijkt er dus, vrij duidelijk dat een Amerikaanse rechter geen lid van Muirfield Golf Club, of de nieuwe club zou kunnen zijn.

 1. Nog niet; blijkbaar te uploaden vanaf november. [ terug ]
 2. Het zou interessant zijn om de betrokken kosten van de twee sites vergelijken; Ik zou vermoeden dat de Schotse site is ontworpen voor een fractie van de kosten van het Verenigd Koninkrijk één, of zelfs van zijn logo . [ terug ]
 3. Er zijn een aantal van de middelen op de wet, met inbegrip van het Schotse parlement Justitie Comité homepage op de factuur. Er is een volledige en nuttige commentaar in de huidige wet statuten van de wet door James Harrison en Chris Himsworth van de Universiteit van Edinburgh, en James Harrison's artikel in de Edinburgh Law Review 'oordelen de rechters: de nieuwe regeling van het Gerechtelijk Conduct en Discipline in Schotland' is online beschikbaar en is ook waardevol. [ terug ]
 4. Paragraaf 8.1. [ terug ]
 5. Er zijn parallelle codes op deelstaatniveau. De Amerikaanse aanpak is duidelijk in de context van verschillende problemen en vraagstukken; we niet, bijvoorbeeld, hebben rechters in Schotland, die geld aan te nemen van particuliere gevangenissen als een vergoeding voor de ten onrechte veroordelen en opsluiten van kinderen ; of die bestellen rechter kantoren worden gesloten, zodat de instelling van een beroep tegen een doodvonnis te voorkomen ; of wie ..., nee, laten we Creek County, Oklahoma, uit deze. Onze ervaren problemen zijn meer gematigd; hoewel een bekend lid van de Faculty of Advocates en voormalig opperrechter blijft, geloof ik, onder huisarrest voor meineed, dat gebeurde niet hier, maar in Tonga. [ terug ]
share save 171 16 photo

4 reacties gepubliceerd

4 reacties gepubliceerd op "Gerechtelijk gedrag en klachten"

 1. Gavin ward No Gravatar op 6 oktober 2010 om 12:15

  Een ander v aardig bericht Jonathan. Ik hou van de nieuwe Schotse justitie website, maar het kan nog steeds worden verbeterd om verdere blootstelling online te krijgen. Een zorg die ik heb is dat lijkt meer gericht op het strafrecht en de uitspraken van de strafrechter te zijn. Meer vermelding van civiele vonnissen is toe te juichen.

  Als voor de Twitter-accountJudgesScotland iemand nodig heeft om Elizabeth Cutting hoe het goed te gebruiken vertellen. Dus hier gaan we: -

  Laat je eigen naam niet te posten als de "naam"
  Voeg een beschrijving van de juiste zoekwoorden voor SEO doeleinden
  Voeg een link naar de website
  Voeg een grote achtergrond bij voorkeur met een link terug naar de nieuwe website
  Tweet zo veel over handels- en burgerlijk recht oordelen als met strafrechtelijke

  Toch is het goed om meer juristen en advocaten zien, zoals jij Jonathan, die betrokken zijn bij de sociale media. Let wel, weet ik dat je een van de eerste in Schotland om dat te doen met uw uitzonderlijke blog.

  Ik eerbiedig het niet eens met je opmerking dat de Twitter-account is "ten behoeve van journalisten in plaats van advocaten of the het publiek". Twitter profiteert iedereen die het gebruikt. En meer en meer advocaten nemen om het alsdfscotbrianinksterhighlandlawyerlegaleagleMHMlawcloudukscotslawblog etc en advocatenkantoren alsbiggartbailliemms_lawharpermacleod. Met mijnusblawg houden, kan ik zien hoeveel Twitter wordt gebruikt door de Amerikaanse advocaten, advocatenkantoren en rechters. Ik kan niet wachten op de dag dat een Schotse rechter maakt gebruik van een Twitter-account bekwaam.

  Ook mooi gebruik van voetnoten. Ik moet om uit te werken hoe dat te doen, dus ik kan posten mijn proefschrift met voetnoten in de juiste plekken.

  Beste wensen
  Gavin Ward

 2. JM No Gravatar op 6 oktober 2010 om 12:53

  Gavin Ward: Het punt over Twitter was niet zo dat elke Twitter-feed was ten behoeve van journalisten, maar dat deze bijzondere was, omdat (zoals de mijne) het gewoon vraagt ​​aandacht voor de inhoudelijke functie; beter gedaan, op een blog voor professionals, met behulp van RSS.

  Bedankt voor de opmerking over voetnoten; de WordPress plugin is WP-voetnoten .

 3. [...] Week zag ook twee andere blogs uit de juridische arena met Jonathan Mitchell QC die zowel de nieuwe website van de Schotse rechterlijke macht en de 'Statement of Principles of [...]

 4. Blawg Review # 292 «Charon QC op 2 januari 2011 om 02:39

  [...] Mitchell QC beschouwt ... Gerechtelijke gedrag en klachten: "Vorige maand heeft de Schotse justitie gestart met een uitstekende nieuwe website (zelfs de [...]

.
.