2009 26 august 2009

Det brevet fra FBI til Justis Sekretær: er det virkelig?

Mitt siste innlegg dekket to spørsmål; hykleri av angrepet på beslutningen om å løslate Megrahi, og loven i forhold til medfølende frigivelse av fanger i Skottland. Men i å knytte disse jeg bemerket i forbifarten at mye av angrepet på MacAskill var rett og slett uvitende, og skrev "FBI direktør Robert Mueller, i sin mye siterte åpent brev til MacAskill, selvsagt først og fremst ment for amerikanske innenlandsk forbruk, trodde justisminister var en "aktor". ". Som rørte en nerve med én anonym Commenter, som skrev meg en gift-penn melding i midten som uttalte han:

Bestemmelsens første ledd FBI direktørens brev han klart å sette det frem at han vanligvis holder seg ut av en annen jurisdiksjon sak i hans erfaring som aktor tilfeller av andre statsadvokater-om fraseologi kan være et godt mål for et anheng punching over sin vekt klasse. Faktisk, i USA og antagelig Skottland, er aktor ultimate sjefen Regjeringsadvokaten av amerikanske (eller justisminister der). Når regissøren snakker om effekten av utgivelsen er det på terrorister generelt og sin overbevisning i en "... domfellelsen av rettssaken etter juryens. Han mener åpenbart det i en generell forstand, eller kanskje du vil ha sin dom lese noe sånt som "... den overbevisning om prøving av jury-mindre selvfølgelig kriminalitet er en som Foreldelses gjør at tiltalte for å velge et panel av dommere eller en dommer stedet-etter at tiltalte er gitt all rettssikkerhet ... '.

Nå ville jeg normalt ikke bry deg om gift-penn forfattere, men dette gjorde meg gå tilbake til brevet for å se om jeg hadde misforstått det. Jeg gjorde ikke det. Den inneholder skjærende feil om Lockerbie prosessen. Men hva i all refleksjon er interessant er at Robert Mueller er en svært erfaren advokat som jobbet i mange år på Lockerbie påtalemyndigheten, (selv om han ikke var, som bokstaven krav, 'som har ansvaret for etterforskningen og siktelsen av Megrahi 1991'; det var Herren Advocate). Det virker utenkelig at han ikke ville ha visst sannheten; og jeg tror ikke han faktisk kan ha vært så uvitende som jeg foreslo. Jeg beklager det. Jeg må lure på om han faktisk skrev dette brevet, med sin samling av Howlers. La oss se på hva den sier, og på den sanne fakta.

Den første rare utsagn er den om å holde seg unna en annen jurisdiksjon saker, for å bruke den Commenter sin re-hash. Dette er hva Mueller skrev:

Gjennom årene har jeg vært en aktor, og sist som direktør for FBI, har jeg gjort det til en vane å ikke kommentere på handlingene til andre påtalemyndigheten, siden bare aktor behandling av saken har alle fakta og loven før ham i å nå den aktuelle avgjørelse.

Din beslutning om å løslate Megrahi får meg til å forlate at praksis i dette tilfellet.

Nå, den "praksis" han sier at han forlater er praksisen at han ikke gjør det 'kommentar på handlingene til andre påtalemyndigheten'. Men justisminister er ikke en aktor; Han har ingenting å gjøre med påtalemyndigheten prosessen. Han er ikke den 'aktor ultimate sjefen'; det er Lord Advocate, som konstitusjonell uavhengighet av justisminister er grunnleggende for systemet. § 48 (5) i Skottland loven heter "Enhver beslutning av Lord Advocate i egenskap av leder av systemer for straffeforfølgelse og gransking av dødsfall i Skottland skal fortsette å bli tatt av ham uavhengig av en annen person. "1. Hvis justisminister prøvde å fortelle påtalemyndigheten hva de skal gjøre, eller hvordan du gjør det, ville han få beskjed om å slynge sin krok; og vice versa. Robert Mueller vet dette. Han er ikke dum. Han jobbet med flere Herrens Advocates gjennom mange år. Hvis Robert Mueller skrev sitatet ovenfor, ble han fortelle en bevisst usannhet. Det virker rart. Hvorfor skulle han bry seg, bare for en mindre retorisk blomstre? Det virker mer sannsynlig at forfatteren var noen minion som delte den late antagelsen min bemerket at justisminister bare måtte være en aktor, fordi det er det amerikanske systemet.

Nå, senere i brevet samme howler gjentas i annet språk:

Du tydeligvis gjort denne beslutningen uten hensyn til synspunktene til dine partnere i etterforskning og rettsforfølgelse av de ansvarlige for Lockerbie tragedien.

Justissekretæren er ikke en "partner i etterforskning og påtale", noe mer enn han er en "partner" av den siktede eller forsvaret. Han er uavhengig av både, som dommer er. Her ser vi igjen språket som tyder på en grunnleggende uvitenhet om maktfordeling.

Det er en annen feil som jeg ikke nevner, er henvisningen til 'overbevisning av jury ", som Anonymous likevel identifiserer og forsvarer:

Handlingen gir trøst til terrorister rundt om i verden som nå mener at uavhengig av kvaliteten på etterforskningen, er domfelt av juryen etter at tiltalte gitt all rettssikkerhet, og setningen som passer til kriminalitet, vil terroristen bli frigjort ...

Det synes åpenbart fra dette språket at forfatteren trodde Megrahi ble dømt "av juryen". Men Mueller kjenner samt Megrahi selv at han ikke var. Han satt gjennom mye om ikke alle av rettssaken. Her igjen, virker det utrolig at for en meningsløs to ord Mueller ville skrive noe som han visste utmerket godt var galt. Juryene er grunnleggende for det amerikanske systemet (bortsett fra, selvfølgelig, for påståtte terrorister), men sikkert Mueller vet de ikke er normen i de fleste land rammet av terrorisme.

Det er andre feil, særlig den sentrale tåpelig og hysterisk krav om at utgivelsen vil gi trøst til terrorister: hva vil faktisk gi dem trøst er faustisk pakt påfølgende amerikanske og britiske myndigheter for å tilgi hele kommandokjeden i den libyske etterretningstjenesten og regjeringen, slik som å oppmuntre forretningsmuligheter 2. Hvis du muntert nattverd med djevelen, du ... leseren kan fullføre denne setningen.

Likevel verken Mueller eller FBI har noen gang gått på posten som kritisk til avgjørelsen av påfølgende amerikanske administrasjoner å innvilge amnesti og tilgivelse til de som de sier, ga Megrahi hans ordre; å gi dem gjestfrihet, handel med dem, selge dem militært utstyr.

Så jeg må spørre: hvem som faktisk skrev dette brevet? Hvis det var Robert Mueller, må han ha vært på juice, som kanskje har vært hva Herren Fraser hadde i tankene da han ber foreslo Mueller besøke Skottland for å "diskutere noen god whisky". Hvis det var noen streke, gjorde han ikke gjør leksene sine.

Hvem det var, det var noen med den stalinistiske tenkning om ufeilbarlighet politi og påtalemyndighet som fargede britiske myndigheter iherdige innsats for å holde bevisene i den siste appell effektivt hemmelig, men i en mindre forkledd form. Se på dette:

... Bare aktor behandling av saken har alle fakta og loven før ham i å nå den riktige avgjørelsen.

Det er den tenkning som førte til opprettelsen av Cheka i 1918. Som Hector MacQueen påpekt, er det den gamle kastanje at vi ikke trenger domstoler eller dommere "nå den riktige avgjørelsen"; fortsatt mindre noe forsvar. Påtalemyndigheten, tross alt, er ufeilbarlig. Ikke rart da, kanskje, at forfatteren av dette brevet, hvem han eller hun kan ha vært, var så forskrekket over at noen ikke følger sine instrukser. Dermed klagen "Du har aldri en gang søkt vår mening" på utgivelsen. Som justisminister rette påpekt i Stortinget, men i Skottland "vi har maktfordeling". Noen i FBI, men tror ikke på dette.

Det er en setning for dette, og uttrykket er "politistat".

 1. Se denne beskrivelsen i en fersk artikkel av rettsvesenet på reform av Lord Advocate status for en fyldigere analyse. [Tilbake]
 2. Musa Kusa, som den britiske regjeringen utvist i 1980 etter at han kunngjorde «De revolusjonære komiteer har besluttet i går kveld å drepe to personer i Storbritannia. Jeg bifaller dette ", og som CIA fant hadde direkte ansvar for PanAm 103 bombe (og faktisk mange andre mord), ble i 2003 underholdt av begge regjeringer i Travellers Club i Pall Mall. Den siste gangen jeg var i Travellers Club, la jeg merke til den fine portrett av Lord Castlereagh halvveis opp trappen. Han var utenriksminister hvorav Shelley skrev i 'The Masque of Anarchy' 'Jeg møtte Murder on the way / han hadde en maske som Castlereagh / Veldig glatt han så, men dystre / Syv blodhunder fulgte ham / Alle var fett, og godt de kan / Være i beundringsverdig situasjon / For én etter én og to og to / Han kastet dem menneskenes hjerter til å tygge / Hvilke fra sin brede kappen han trakk ... '. Ble innstillingen bevisst? Castlereagh ville ha vært en passende vert. [Tilbake]
Share

5 kommentarer publisert

5 kommentarer publisert til "Det brev fra FBI til justisminister: er det ekte?"

 1. [...] Jonathan Mitchell oppsummerer kanskje opp bedre enn de fleste hykleri fyller luften i øyeblikket. Han har også en ganske genialt riving av brevet fra FBI direktør Robert Mueller til MacAskill her [...]

 2. Hector MacQueen No Gravatar 27. aug 2009 kl 09:08

  Hvis Mueller ikke skrive brev, men bør ha kunnskap Jonathan antyder, så klart han ikke har lest brevet før han signerte den og autorisert sin sending og publisering. Forbannet hvis han gjorde det, like forbannet hvis han ikke gjorde det.

 3. David No Gravatar 30. aug 2009 kl 02:55

  Mueller brevet sier "verken han eller regjeringen i Libya stadig avslørt navnene og roller andre som var ansvarlig". Var det ikke en del av avtalen når Megrahi og Fhimah ble utlevert fra Libya som nither Britain heller Amerika vil forsøke å jage opp noen andre?

  BTW sitatet fra Shelley- sitatet går, "Next kom Bedrageri, og han hadde på,
  Som Eldon, en ermined kappe ". Hvis Castlereagh står for David Miliband, ikke som Herren Eldon står for?

 4. JM No Gravatar 30. aug 2009 kl 09:13

  David: Jack Straw var utenriksminister i 2003, ikke David Miliband.

 5. [...] Om denne utgivelsen på bloggen hennes uttalelser av interesse. Til slutt lurer Jonathan Mitchell om "Det brevet fra FBI til Justis Sekretær:? Er det ekte" postet på Jonathan Mitchell [...]

.
.
.